1.png

Veelgestelde vragen - Over werk

 

Het belangrijkste is dat uw werkgever u zo goed mogelijk ondersteunt. Niet té zorgzaam, maar ook niet té zakelijk. De praktijk wijst uit dat veel managers dit niet alleen kunnen, omdat kanker op de werkvloer om specifieke begeleiding vraagt. En hier hebben ze weinig of niet mee te maken gehad. Zo moeten ze aan allerlei wet- en regelgeving voldoen, en goede afspraken maken over jullie communicatie en werkopbouw. Op al deze terreinen kan Re-turn uw leidinggevende met kennis en ervaring ondersteunen.

We hebben een uitgebreide website voor werkgevers, met specifieke informatie voor organisaties. Ook kan uw leidinggevende natuurlijk direct contact met ons opnemen.

Ja, dit noemen we ‘2e-spoor-re-integratie’. Want helaas is terugkeer in uw huidige baan niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat het te intensief is, of omdat er op dat moment geen andere, passende functie voor u beschikbaar is. Re-turn helpt u dan om de arbeidsmarkt op te gaan. Ook helpen we u om te gaan met de langetermijngevolgen van kanker en werken we aan persoonlijke ‘empowerment’. U leert bijvoorbeeld hoe u uw sterke kanten overtuigend kunt inzetten en hoe u omgaat met uw ziektegeschiedenis bij een nieuwe werkgever.

Absoluut! Mantelzorgers verzuimen soms noodgedwongen, ook al zijn ze zelf niet ziek. Wij helpen u om aan het werk te blijven – naast de zorgtaken thuis. Samen komen we tot een werkbare balans. Daar is ook uw werkgever mee geholpen.

Ja zeker, en het is zelfs een heel goed idee. Door goede begeleiding groeien uw werkuren en zit u minder thuis, zodat u uw baan behoudt en inzetbaar blijft. Medewerkers die een tijdelijk contract hebben, en langer dan twee jaar bij dezelfde organisatie werken, krijgen bovendien een transitievergoeding als het contract niet verlengd wordt. Kortom, alle reden om juíst met een tijdelijk contract actief te blijven als het gaat om werk.

Als u een palliatieve behandeling krijgt, is genezing niet meer mogelijk. Toch willen steeds meer mensen met kanker die in een stabiele situatie zitten zo lang en zo goed mogelijk meedoen. En werk hoort daar zeker bij. Via bijvoorbeeld jobcrafting helpt Re-turn u te ontdekken hoe u plezier in uw werk houdt zonder uw grenzen te overschrijden.

Ja, zeker! Het helpt als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft, dan neemt uw verzekeraar de kosten op zich. Vraag uw verzekeraar naar de voorwaarden of neem contact met ons op. Zie ook: FAQ’s over kosten voor zzp’ers.

 

 

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker