5.png

Veelgestelde vragen - Over Re-turn

 

Moment 1
Als u met uw behandelingen start. U heeft dan nog relatief veel veerkracht en werkvermogen, maar tegelijkertijd ervaart u een brij van taken, emoties en rolveranderingen. We kijken dan naar de rol van uw werk, bieden structuur en helpen ook bij de communicatie tussen u en uw manager of opdrachtgever. Zo komen jullie tot goede afspraken, of u nu wel of niet werkt tijdens de behandelingen.

Moment 2
Als uw behandelingen zijn afgerond. Dan is de uitdaging: hoe pakt u het werk weer op, terwijl u ondertussen ook moet herstellen en nog weinig energie heeft? Ondersteuning biedt u dan zekerheid, duidelijkheid en rust.

Omdat fysieke conditie en mentale weerbaarheid niet alleen helpen om aan het werk te gaan, maar ook om aan het werk te blijven. Het één versterkt het ander, dat weten wij uit kennis én ervaring. Als enige in Nederland combineert Re-turn revalidatie en re-integratie gestructureerd en vanaf het begin.

Ja, wij werken in heel Nederland. We begeleiden aan huis en op de werkvloer, want daar moet het tenslotte gebeuren.

Wij werken met een landelijk team van ervaren professionele begeleiders met een achtergrond in re-integratie en verzuim. Het spreekt vanzelf dat zij daarnaast uitstekende coaches zijn. Alle begeleiders worden in een speciaal scholingsprogramma van Re-turn opgeleid en continu bijgeschoold in kennis over kanker en werk. Kijk bij ons team om kennis te maken.

Absoluut! Een goede fysieke conditie is onontbeerlijk voor een duurzame werkhervatting. Je wilt niet alleen aan het werk gaan, je wilt ook aan het werk kunnen blijven immers. Re-turn heeft toegang tot groepsprogramma’s en individuele bewegingsprogramma’s, altijd gespecialiseerd en op maat. Voor elk wat wils dus. En natuurlijk helpen wij je bij de grootste uitdaging: het combineren van herstel en werkhervatting zonder je grenzen te overschrijden.

Ja, zeker. Re-turn is zo ingericht dat alles wat we leren in trajecten in andere trajecten toegepast kan worden. Zo benutten we niet alleen onze technische kennis en ervaring, maar ook praktijk kennis en kunde. Die van onszelf, maar ook die van onze clienten.

Wist u dat u bij Re-turn ook in contact kunt komen met andere mensen met kanker die eerder een soortgelijke situatie meemaakten? Mensen met kanker en een baan en uitdagingen in het hervatten daarvan? Na afloop van een traject bieden clienten ons vaak aan hun ervaringen met anderen te delen. Wij vinden dit een mooi en helpend gegeven en zetten dit in in onze ondersteuning. Leidend daarbij is het vak dat u uitoefent. Bent u advocaat? Dan koppelen we u aan een andere advocaat. Werkt u in de administratie? Dan vinden we een vakgenoot bereid. Kortom, als u een traject bij ons volgt en zou u het fijn vinden ervaringen uit te wisselen met een ‘collega’ dan kan dat.

 

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker