1.png

Ziektefasen

'Fantastisch dat ik al vroeg hulp kreeg, dat maakte de moeilijke periode die daarna kwam veel beter hanteerbaar'

 

Als u kanker heeft, komt er veel op u af. De ziekte, de emoties en de medische achtbaan: alles moet ‘een plek’ krijgen. Maar dat gaat met vallen en opstaan. Net als de terugkeer naar het dagelijkse leven – ook op de werkvloer. Er zijn controles in het ziekenhuis, nabehandelingen en veel gesprekken. Met uw manager, maar ook bijvoorbeeld met de bedrijfsarts en Human Resources. Ondertussen bouwt u aan uw herstel en aan uw werkhervatting.

En juist dan ervaart u de langetermijngevolgen van kanker: vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en wisselende belastbaarheid.

Hoe gaan u en uw werkgever hiermee om? Zodat jullie allebei grip krijgen op de nieuwe situatie, en u weer goed inzetbaar aan de slag kunt?

 

Ziektefasen bij verzuim

In de behandelfase kijken we samen naar deze thema’s:

 • Effectief communiceren
  Hoe praat u eerlijk en helder over het werk, de ziekte en uw gezondheid? Ook brengen we structuur aan, bijvoorbeeld in het overleg tussen u en uw leidinggevende. Zo krijgen jullie beiden meer regie.
 • Omgaan met andere inzetbaarheid
  Bij kanker zijn de behandelingen op zich ziekmakend. Tenminste, vaak wel. Samen bekijken we de voordelen van ‘aan het werk blijven.’ Ook maken jullie duidelijke afspraken: over uw werk en de communicatie. U kunt bijvoorbeeld passend aan de slag blijven. Zo wordt de drempel om uw werk later weer volledig op te pakken een stuk lager.

Ná uw behandelingen pakken we vooral deze thema’s aan:

 • Omgaan met de gevolgen
  Vermoeidheid, concentratieproblemen, wisselend belastbaar zijn... Allemaal stresserende langetermijngevolgen, waarmee u en uw werkgever ‘moeten’ leren omgaan. Wij leren jullie dit.
 • Revalideren en structureren
  Op zoek naar de balans tussen werk en uw persoonlijke herstel. We kijken naar sport en revalidatie aan de ene kant, en kaders en inzetbaarheid aan de andere kant. Zo werken jullie stapsgewijs aan uw terugkeer, met realistische doelen.
 • Werk opbouwen
  Samen laten we u op een veilige, effectieve manier terugkeren op de werkvloer. We kijken naar kansen en mogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld naar de rol van werk in uw leven.

Continu bieden we concrete handvatten en overzicht, zodat u sneller, gemotiveerder en goed inzetbaar op de werkvloer terugkeert. Dit doen we via coaching, herstelondersteuning, driegesprekken en voorlichting.

Herkenbaar? En wilt u eens kennismaken met ons? Neem gerust contact op. Of laat uw leidinggevende ons bellen. Wij denken graag met u mee.

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker