4.png

Werkwijze

Met ‘Werkkracht bij kanker’ ondersteunt Re-turn u en uw leidinggevende bij alle fasen van het ziekteproces. Maar wanneer is het verstandig om ons in te schakelen?

Het eerste ideale moment is aan het begin van uw behandeltraject. Wanneer u nog de relatieve veerkracht heeft om over uw werkwensen na te denken. Het tweede moment is net ná de behandelingen, als u weer mee wilt doen. Samen kijken we wat u gaat helpen.

ziektefasen reintegratie

Stap 1 van ‘Werkkracht bij kanker’ is een uitgebreide quickscan: wat is uw situatie precies? En welke reële doelen passen hierbij?

U vult een vragenlijst in en krijgt een persoonlijk gesprek (aan huis). Uiteraard nemen we alle wensen en het oordeel van de bedrijfsarts mee. Het resultaat is een praktisch, resultaatgericht vertrekpunt. Wat gaat u helpen en waar heeft u behoefte aan? Psychosociale begeleiding, fysieke revalidatie, of beiden? Driegesprekken en coaching? Of een helder opbouwschema en kennis van wet- en regelgeving? Welke combinatie voor u ook het beste werkt, op dit plan kunnen u en uw leidinggevende altijd terugvallen.

Naar wens volgt stap 2: wij stellen een persoonlijk traject-op-maat samen, voor u en uw werkgever. Met passende ondersteuning voor uw specifieke situatie.

Jullie krijgen ondersteuning van een van onze professionele begeleiders. Op het werk en bij u thuis. De begeleider van Re-turn denkt met jullie beiden mee, kijkt naar wat u wél kunt, schakelt met de bedrijfsarts en zorgt ook dat u samen aan alle wet- en regelgeving voldoet.

Wilt u weten welke mogelijkheden ‘Werkkracht bij kanker’ u geeft? Neem gerust contact op. Of tip uw leidinggevende over Re-turn, en de voordelen voor u en de organisatie.

Wist u dat….
….  u bij Re-turn ook in contact kunt komen met andere mensen met kanker die eerder in een soortgelijke situatie meemaakten? Mensen met kanker en een baan en uitdagingen in het hervatten daarvan? Na afloop van een traject bieden clienten ons vaak aan hun ervaringen met anderen te delen. Wij vinden dit een mooi en helpend gegeven en zetten dit in in onze ondersteuning. Leidend daarbij is het vak dat u uitoefent. Bent u advocaat? Dan koppelen we u aan een andere advocaat. Werkt u in de administratie? Dan vinden we een vakgenoot bereid. Kortom, als u een traject bij ons volgt en zou u het fijn vinden ervaringen uit te wisselen met een ‘collega’ dan kan dat.

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker